L'Ajuntament de l'Escala ha adequat set zones verdes a diferents punts del municipi per a ús públic. Per fer-ho, s'hi han destinat 50.000 euros a través de l'àrea de Medi Ambient.

Alguns d'aquests espais ja s'estaven utilitzant, però no com a zona verda pública. Aquest és el cas de l'espai situat a la confluència entre els carrers Tarragona i Bescanó, que era utilitzat ocasionalment per deixar-hi el cotxe i tenia l'aparença d'un solar buit. Ara s'ha anivellat el terreny, s'ha delimitat l'espai amb pals de fusta i s'hi ha posat arbrat i mobiliari urbà. S'ha fet també una sorrera on pròximament s'hi han d'instal·lar jocs infantils i s'ha camuflat amb una tanca de fusta la bateria de contenidors.Una actuació similar s'ha fet a la plaça del Grèvol, a la zona de Riells de Dalt, on ja hi havia un espai de jocs infantils i ara s'ha delimitat correctament la zona.

També s'han condicionat zones verdes més petites que calia desbrossar i retirar-ne les males herbes, situades als carrers Barcelona, Olot i Figueres. També s'ha fet una actuació a les places Punta Montgó i de les Cambres, on s'ha refet la jardineria, eliminant plantes invasores i adequant el paviment i les terrasses i un pas del sender de gran recorregut que travessa aquesta zona.