Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, de 24, 31 i 36 anys, de nacionalitat marroquina i palestina veïns de la Jonquera, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força. A un d´ells se li imputen tres del cinc robatoris, mentre que al segon individu se li imputen dos dels robatoris i el tercer detingut només se´l considera autor d´un dels cinc fets.

El primer cas van passar el cap de setmana del 22 i 23 de gener, en una botiga de la Jonquera, que estava tancada al públic des del passat més de novembre. Els autors van trencar el vidre de l´establiment i van sostreure 60 patinets elèctrics, 80 jaquetes i 120 bosses de mà.

El segon fet va ocórrer la matinada del dia 27 de gener, en el mateix establiment i amb el mateix modus operandi. Aquesta vegada van sostreure diverses bosses de mà, algunes caçadores, i 30 ampolles de perfum.

L´endemà mateix, dia 28, es va produir el tercer robatori a la mateixa botiga, en aquest cas es van emportar perfums, però es va poder recuperar diverses peces de roba que uns treballadors d´un supermercat van trobar a pocs metres del comerç, al costat d´un contenidor.

El vespre del mateix dia, l´alarma es va activar de nou al mateix negoci i, en aquesta ocasió, pel mateix forat per on els lladres van accedir les altres vegades, van entrar al local i es van endur una jaqueta i diverses colònies.

Finalment, el matí del diumenge dia 29 de gener l´alarma d´una segona botiga es va activar. Aquesta botiga també es trobava tancada al públic des de feia mesos. En aquest cas el lladre va marxar precipitadament i es van poder recuperar els objectes que volia sostreure ja que els va abandonar pel carrer.

Arran aquests fets, els mossos van investigar-ne l´autoria i després d´estudiar diferents indicis els dies 2 i 3 de febrer, a la Jonquera, van detenir tres homes relacionats amb els robatoris.

Els detinguts, tots amb antecedents, van passar el dia 3 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.