L'Escala vol protegir la fauna urbana i ha engegat una campanya adreçada als ciutadans en general i una d'específica per als escolars. Xots, orenetes, dragons comuns o ratpenats formen part d'aquesta fauna urbana.

El regidor de Medi Ambient, Àngel Rodriguez, ha remarcat que «les espècies protegides constitueixen una part molt important del ric patrimoni natural urbà i la seva presència suposa una millora de la nostra qualitat de vida, ja que la seva alimentació es fonamenta en el consum de grans quantitats d'insectes». A més, afegeix que «són indicadors del grau de qualitat del nostre habitat urbà, ja que moltes d'elles són sensibles a la contaminació de l'aire». Per això s'informa a la població de les lleis que ja contemplen que «es prohibeix explícitament matar, caçar, danyar, molestar o inquietar intencionadament, així com destruir, danyar, recol·lectar o retenir els seus nius, cries o ous».

El regidor constata que la població sovint té dubtes, per exemple, sobre els nius d'orenetes que es fan a les seves façanes, i els fa arribar a l'Ajuntament. El díptic pretén aclarir-los i protegir aquesta fauna de qualsevol agressió.

Coincidint amb l'edició d'aquest díptic, està previst fer les xerrades de sensibilització a les escoles de primària de l'Escala.

Una altra campanya sobre la que s'editarà un díptic és la de «Reutilitzar, reciclar, reduir és responsabilitat de tots» amb què es vol fomentar les bones pràctiques i donar consells sobre l'eliminació de residus.