La campanya de l'Associació Comerç Figueres de suport al Museu del Circ ha aconseguit 10.582 adhesions. Aquest vespre entregaran les signatures a l'alcaldessa, Marta Felip, durant la Gala d'Or del Festival del Circ. Consideren que serà un "un punt d'atracció de rellevància mundial" que comportarà beneficis turístics i que no es pot deixar perdre. La campanya continuarà fins que estigui garantit que el projecte tira endavant. Més del 70% de les signatures són de la resta de l'Estat i l'estranger.

Els gairebé tres-cents establiments adherits a l'Associació van engegar fa uns mesos la campanya "Tots pel Museu del Circ!" per donar suport al projecte de Museu Europeu del Circ a la Casa Nouvilas del carrer Nou. Segons han manifestat, l'objectiu és "informar degudament sobre el projecte i sumar veus per tal de manifestar l'encaix d'aquest projecteen l'àmbit de planificació comercial de la nostra ciutat i que aquest cop no es deixi escapar aquesta oportunitat única". Consideren idoni el projecte i la ubicació.

La recollida de signatures s'ha portat a terme des de la plataforma d'internet change.org, físicament a través dels comerços adscrits a l'associació (3070 signatures) i en el mar del Festival a través de butlletes de vot del públic (5164 signatures). A les darreres falta sumar les d'avui.

Un interès mundial

De les signatures recollides, 3.548 han estat d'habitants de Figueres i 7.034 de la resta de l'Estat i l'estranger. Només un 33,5% del total són de persones residents a la ciutat. Per Comerç Figueres, la presència de signants de països com Xile o Austràlia "parla de l'expectativa i l'interès mundial que genera el projecte especialment entre els amants i experts en els arts del circ que el veuen necessari per al seu sector".

Les signatures s'entregaran dins el protocol d'entrega de premis que tanca l'Espectacle d'Or del Festival. El gest, diuen des de l'associació, suposarà un punt i seguit perquè la campanya no es tancarà sinó que seguirà fins que existeixin garanties suficients que la ciutat no es deixa perdre l'equipament. En les setmanes vinents s'espera portar a terme accions especials coincidint amb altres esdeveniments locals.

Una carpa d'espectacles i escola del circ

Comerç Figueres insisteix que situar el museu a la Casa Nouvilas "encaixaria amb un model de planificació comercial estratègic recuperant i donant un ús públic a un dels edificis de major valor arquitectònic de Figueres que Ajuntament i Consell Comarcal varen comprar l´any 2008". Respecte a la inversió municipal, manifesten que "si la ciutat posés 1,5 milions d´euros (una quarta part de la inversió total per a la rehabilitació) n´hi arribarien 4,5 de fora que anirien totalment a recuperar i donar un ús públic a un edifici que sempre serà de propietat municipal".

El projecte del Museu del Circ suposaria ubicar la col·lecció a la Casa Nouvilas on també hi hauria una carpa d'espectacles en viu i una escola de circ. El projecte està vinculat a la continuació del Festival del Circ i a aconseguir que Figueres sigui Capital del Circ.