Portava un bon carregament d'armes a dins d'un vehicle robat i la Policia Nacional el va poder interceptar en un control contra la delinqüència organitzada itinerant a la Jonquera.

Quan van escorcollar el vehicle van trobar que hi havia dues armes llargues, una pistola i munició, entre altres,

El conductor va resultar detingut. Es tracta d'un ciutadà francès de 41 anys amb antecedents policials al seu país.

Els fets van produir-se en un control policial a l'AP-7 que estava situat peatge de la Jonquera, sentit Espanya.

Els agents van donar fer aturar un turisme amb matrícula francesa. Van identificar el conductor, un ciutadà gal, i van procedir a l'escorcoll del seu vehicle.

Una carabina amb silenciador i mira telescòpica

A dins del cotxe van trobar-hi un bon carregament d'armes: una escopeta semiautomàtica amb dos cartutxos en el dipòsit d'alimentació, una pistola semiautomàtica dle calibre 22 amb cartutx a la recambra i carregada, una carabina semiautomàtica del calibre 22 amb silenciador, mira telescòpica i un carregador amb vuit cartutxos. A més, també van localitzar i comissar munició de diferents calibres, dos telèfons mòbils, nombroses targetes de memòria i llapissos de memòria, un kubotan, tres navalles i un passamuntanyes.

El conductor no va justificar l'origen de les armes als agents ni tampoc la seva propietat, la llicència o qualsevol altre document que acredités la seva legalitat.

Davant d'això, va quedar detingut per un delicte de tinença il·lícita d'armes i robatori ús vehicle, i posat a disposició de la autoritat judicial corresponent.

L'operatiu va ser realitzat per agents de la VIII Unitat d'Intervenció Policial, pertanyents a la Comissaria General de Seguretat Ciutadana i adscrits a la Jonquera.