L'homenatge als Beatles de la mà de l'Acrobatic Quartet led by Prilepin, els equilibris de la Xinjiang Acrobatic Troupe i els salts mortals de la Troupe Grechushkin. Aquests van ser els números, dos de procedència russa i un de xinesa, que van esdevenir gua­nyadors dels tres Elefants d'Or del Festival Internacional del Circ de Figueres. Els grups que van quedar-se amb la plata van ser l'atracció d'escala lliure dels Hebei Acrobatic Troupe i el número de cintes aèries del Duo Cabaret. Finalment, els mereixedors del bronze, segons el jurat, van ser Evgueni Komisarenko i els seus gossos, la jove acròbata ucraïnesa Vladyslava Naraieva i les equilibristes d'Etiòpia que formen Trilogy.

L'Espectacle d'Or va estar format per un total de setze atraccions finalistes, totes nominades a ser guanyadores del certamen d'enguany. A més dels Elefants d'or, plata i bronze, el jurat va atorgar dos guardons especials. El premi de la Imatge va ser per al grup rus de volteig acrobàtic Hooligang Acrobatic Troupe, mentre que Asel Saralaeva i el seu número de gats va rebre el premi de Crítica. Un últim premi va ser el del Públic, en el qual els mateixos assistents de les jornades prèvies podien votar l'atracció que més els agradés. Aquest any els més ben valorats van ser els acròbates del Duo Medel.

La sisena edició del Festival va tancar les portes amb un èxit aclaparador i una ocupació que va fregar pràcticament el 100% en les funcions que s'han dut a terme des de dijous passat a les carpes del recinte firal. Durant els dies que ha estat en actiu, s'han representat un total de 10 espectacles, 5 de vermells i 5 de blaus, sense comptar la gala de premis d'ahir. La xifra total d'espectadors d'enguany ha estat de 31.473. Malgrat els bons resultats, la continuïtat del Festival és incerta, ja que aquesta edició era la darrera que Circus Arts Foundation es comprometia a realitzar a Figueres, segons el conveni quadriennal que s'esgota en el cas que no es treballi en la creació del Museu del Circ.

El conflicte dels animals

Dos dels números que van resultar premiats i que precisament havien provocat enrenou els darrers dies, van ser els que introduïen gossos i gats als seus espectacles. Ahir el grup de Compromís d'Esquerres de Figueres es va sumar a les crítiques del partit animalista Pacma i altres col·lectius, i va demanar a l´ajuntament que obri un expedient informatiu assegurant que s'ha complert l'ordenança municipal de tinença d'animals.