Figueres s'acomiadarà avui dels joves alpinistes que van perdre la vida fa uns dies practicant l'escalada als Alps francesos. Es tracta de Timoteo Hernández i Daniel Aguilar, dos altempordanesos molt coneguts a la ciutat que seran enterrats avui a les quatre de la tarda a la Funerària Vicens, on se celebrarà una cerimònia de comiat oberta a tothom. Durant la jornada d'ahir es va realitzar la recepció dels cossos, els quals fins ara no s'havien pogut repatriar perquè s'havien de realitzar les autòpsies al lloc dels fets. El divendres de la setmana passada ja s'havia avisat les famílies i amics que aquest procés podria trigar uns dies i, finalment, ahir es va donar per finalitzat.

Els fets van succeir el passat dijous, quan una cascada de gel va cobrir els muntanyistes mentre practicaven escalada en un sector del municipi de la Grave, que està situat a la falda del massís de Meije, als Alps francesos. La primera de les víctimes de l'accident era Timoteo Hernández Quirante, un mosso d'esquadra de 39 anys natural de Cistella que vivia a Figueres i que estava destinat a la zona de la Regió Policial de la Regió

Metropolitana Nord dins de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro). Aquest agent vivia a Figueres amb la seva dona i els seus dos fills, un nen de 12 anys i una nena de 7.

L'altra víctima era Daniel Aguilar Jiménez, un pilot de tuneladora que treballava a l'empresa Herrenknecht. Anteriorment havia estat treballant a l'empresa francesa Eifagge, una de les dues societats que va construir i gestionar el túnel del tren d'alta velocitat. Aguilar també tenia família, en aquest cas una dona i un fill.

El consistori va dedicar el passat divendres un minut de silenci als joves amb la presència de regidors, ciutadans, diferents representants de les forces de seguretat i alguns membres de la família. La presidència va lamentar la mort dels dos joves, i va explicar que eren gent molt coneguda a la ciutat i molt implicada en l'esport i el món de l'escalada.

Aquest és el segon accident que colpeja la ciutat en el transcurs d'un mes, ja que fa poques setmanes el Tete Fernández i la Rosa Bagó, una parella figuerenca, també van perdre la vida. En el seu cas, va ser en un passallís del municipi de Masarac, quan intentaven creuar l'Anyet i una riuada es va emportar el seu cotxe.