On van a parar els beneficis del cultiu i exportació de la droga? Això és el que estan investigant des del Servei de Vigilància Duanera, que també va participar ahir en el macrooperatiu policial de l'Empordà que té com a objectiu desmantellar una organització criminal dedicada a la marihuana. Es pensa que el grup està establert arreu de Catalunya i exportaria també a França. Des de Vigilància Duanera estan mirant d'esbrinar si aquesta organització també pot acabar imputada per blanqueig de capitals. Per això estan investigant el patrimoni del clan Cortés, ja que una de les maneres de blanquejar és, per exemple, la compra d'immobles.

Una mostra que els detinguts vivien bé és -per exemple- el que van comissar els Mossos d'Esquadra als domicilis del carrer Ramon i Cajal. Es van emportar un munt de diners -tot i que no va transcendir la quantitat, algunes fonts parlaven de milers d'euros- i també els galls, que s'utilitzaven per a baralles il·legals i es calcula que cadascun valia milers d'euros. A banda, a dins de les cases es van emportar objectes de valor, com ara televisions de plasma de moltes polzades que els agents miraven de traginar, perquè no els caiguessin. En altres escorcolls també es van emportar documentació i s'apunta que els comptes corrents, que els podrien portar cap a altres activitats il·legals.

Els policies també van comissar motos i almenys un vehicle d'alta gamma durant l'operatiu: un cotxe esportiu de la marca Mercedes va sortir d'un dels garatges del barri de Sant Joan. La majoria dels objectes i documentació van anar a parar dins d'un camió, on es van carregar per després estudiar i processar.

L'operatiu d'ahir estava coordinat per la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos. I pel barri de Figueres s'hi va poder veure una mostra de les unitats dels Mossos; va haver-hi efectius dels ARRO, de la BRIMO, de seguretat ciutadana i fins i tot la unitat de subsòl i medi ambient (aquesta es va fer càrrec dels galls).