El president del PDeCAT a les comarques gironines, Pere Vila, va manifestar ahir que «el Partit Demòcrata i jo com a president al capdavant reafirmem el ple suport a l'alcaldessa Marta Felip». Vila va fer aquestes declaracions per deixar clara la postura del seu partit amb relació als fets ocorreguts les darreres setmanes a la ciutat de Figueres. «És la nostra candidata i alcaldessa, res no ens ha fet canviar aquest fet», va afirmar.

Pere Vila va reiterar el suport absolut del partit a l'alcaldessa i va recordar que «Marta Felip és alcaldessa per elecció dels ciutadans de Figueres, ja que va encapçalar la llista més votada. És una gran alcaldessa i cal reafirmar la feina feta fins al dia d'avui i la que farà en els pròxims dos anys. És una persona molt vàlida i una bona gestora del municipi».

El president del Partit Demòcrata va recordar que «aquests dies s'han escoltat tota mena de propostes, sumes i combinacions, però nosaltres tenim clar que són els figuerencs els que van decidir amb el seu vot, el 2015, la composició actual del consistori figuerenc i, per tant, cal respectar-la. Considerem que els representats que varen sortir escollits tenen la responsabilitat de gestionar els resultats, ja que, en cas contrari, seria una irresponsabilitat».

Per últim, Pere Vila va recordar la importància que «la resta de grups entenguin que hi ha un grup majoritari, l'encapçalat per Marta Felip, que no vol governar amb minoria sinó que vol fer-ho amb la col·laboració de totes les forces que conformen Figueres. És per això que el partit està obert a escoltar les formacions del Consistori, però que en cap cas s'acceptarà una proposta que suposi apartar l'alcaldessa».

Paral·lelament, Marta Felip es va pronunciar ahir en un article publicat al setmanari l'Empordà, on opina que «seria un veritable frau electoral intentar a mig mandat que l'Ajuntament tinguin un govern a la carta i no respectar les eleccions del 2015». Felip va insistir que «el més important, ara, és treballar en els Pressupostos del 2017, la proposta dels quals ja s'ha fet arribat a tots els grups».