La plataforma l'Escala Cívica ha alertat que s'estan abocant runes amb materials perillosos que contenen amiant en un solar al costat de l'escola. Es tracta de velles canonades de fibrociment. L'Ajuntament, després de comprovar-ho, ha confirmat la presència del material. Estudiaran d'on prové -neguen que sigui del front marítim-, si és un abocament il·legal i s'ordenarà que s'elimini, tal com marca la normativa.

Des de les seves plataformes de difusió de l'Escala Cívica demanen que «per la salut i tranquil·litat de la població demanem a l'Ajuntament que en prengui consciència i actuï». El portaveu de l'entitat, Pau Albertí, ha explicat que n'han tingut coneixement aquesta setmana i encara no han presentat la queixa formal. Les imatges que han pogut fer mostren les canonades entre la runa que està situada en un solar habilitat a l'entrada de la població. La plataforma creu que venen de l'obra del Port d'en Perris. Justament es queixen que se situa al costat de l'Escopla Esculapi i la Llar d'Infants, un fet que consideren que s'ha de tenir en compte a l'hora de controlar aquest tipus d'abocaments.

L'Ajuntament, preguntat per Diari de Girona, ha constatat la presència del material. Segons han informat, al solar s'hi dipositen runes de diverses obres a l'espera de ser trasllades a un abocador. Asseguren que no provenen de l'obra del front marítim. S'intentarà saber d'on prové el material, si és d'un abocament il·legal o no i s'ordenarà que sigui eliminat tal com preveu la normativa.

L'amiant està prohibit des del 2002 i és present a molts materials, entre ells el de construcció com el fibrociment. Per això molts edificis i construccions en contenen. Segons la informació del departament de Seguretat i Salut de la Generalitat, «la inhalació de fibres d'amiant pot donar lloc a diverses alteracions i malalties» però dependrà de la freqüència, duració a l'exposició, entre altres factors. Per això és perillós sobretot per a treballadors quan el manipulen i la normativa és molt estricte en aquets casos.