Des de Fornells de la Selva fins a la Jonquera, els camions d'alt tonatge tenen prohibit el seu pas per la Nacional però n'hi ha que de vegades no fan cas d'aquesta restricció i els Mossos d'Esquadra n'estan el cas. En un control per enxampar infractors d'aquesta tipologia i que tenien muntat a la zona d'Orriols van enxampar un camioner que s'havia saltat aquest dilluns la prohibició i, a més, anava ben begut.

Els agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona es trobaven a l'alçada del quilòmetre 374 de la Nacional II quan van veure que el tràiler circulava per la via en sentit la Jonquera. El van seguir i el van fer aturar.

Un cop van voler identificar el xofer van poder veure que no només s'havia saltat la restricció sinó que a més presentava clars símptomes d'anar begut al volant.

Per aquest motiu, li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,73 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. Una taxa que gairebé supera en cinc vegades la màxima permesa per als camioners, que es troba en 0,15 mg/litre. Davant dels resultats, els agents van denunciar penalment el conductor. A més, el van denunciar administrativament per no haver fet cas de la restricció de pas per la N-II, cosa que li suposarà una multa de 500 euros.

L'home, de nacionalitat espanyola i d'uns 40 anys, passarà properament davant del jutge per la infracció de caràcter penal.

Sextuplicant la taxa d'alcohol

Quatre dies abans, en aquest cas els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit del Sector de Figueres van enxampar un camioner ben begut i fent esses per la N-II a la Jonquera. Això ho va presenciar un conductor quan circulava per la via a l'altura de la Jonquera i ràpidament va alertar els Mossos.

El xofer va gairebé sextuplicar la taxa d'alcohol màxima permesa i va acabar denunciat penalment. L'home, que no té antecedents, va ser citat per tal de declarar al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

El denunciat és un home de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Pilas (Sevilla). Va acabar imputat com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible.

Els fets van passar el 24 de febrer a la carretera N-II, a la Jonquera i el camió circulava en sentit sud. Una patrulla de l'Àrea Regional de Trànsit del Sector de Figueres va localitzar el camió al punt quilomètric 762.2, Pont de Molins circulant en sentit sud, i va indicar al conductor que s'aturés.

Els agents van comprovar que el xofer presentava símptomes de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques i li van fer la prova d'alcoholèmia. Aquesta va donar un resultat positiu penal de 0,89 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del límit màxim permès per a conductors professionals, que és de 0,15 mg/l. Per això va denunciar penalment el conductor i van immobilitzar el camió.