L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí una primera proposta dels pressupostos que contemplen per aquest 2017, sense garanties que els partits de l'oposició l'hi permetin tirar endavant. La suma total és de 58.123.009 milions d'euros dels quals 21 aniran destinats a serveis urbans, 16 milions a serveis a les persones i 6 milions més en inversions.

L'aposta per la millora dels espais s'enforteix en 3,48% respecte al 2016, mentre que la que està destinada a serveis a les persones augmenta un modest 1,22%. Dins d'aquesta a partida on s'ha notat un descens més significatiu és a serveis socials, on es disminueix en 200.000 euros la proporció de la despesa en comparació amb l'any anterior.

Pel que fa a les inversions, els punts més destacats que l'ajuntament vol tirar endavant és la redacció de l'avantprojecte de l'Escola Carme Guasch a l'antiga presó de la ciutat (per la que destinarà 250.000 euros), l'estudi de viabilitat per mirar si el Museu del Circ pot encaixar a la Casa Nouvilas (150.000 euros) o bé la construcció del nou pavelló esportiu (pel qual es posarien 500.000 euros). També es contempla una suma de 750.000 euros que aniran destinats en pressupostos participatius.

De moment, l'acceptació de la proposta per part de la resta de grups del consistori resta en incògnita, malgrat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que ja ha mantingut una primera ronda de converses amb totes les formacions. "Volem ser prudents dintre de la situació en la qual estem i no dir qui s'hi ha posat millor i qui pitjor" ha assegurat.