Un grup de militars de l'Exèrcit van tornar ahir al matí a Llançà a fer-hi maniobres. L'escena va ser la mateixa que es va viure el 6 i el 16 de febrer: un vehicle va descarregar més d'una desena d'efectius, que, resseguint la carretera d'entrada al municipi, van enfilar fins a la muntanya.

La situació va generar expectació entre els veïns, que van tornar a fer fotos de la desfilada. L'alcalde, Pere Vila, va recordar que van enviar una carta al Ministeri de Defensa, la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i a la base militar de Sant Climent Sescebes per reclamar-los que s'abstinguessin de fer-hi actuacions i advertint-los que no són benvinguts al municipi però diu que no han obtingut resposta.

L'Ajuntament va aprovar fa mesos una moció declarant-se «territori desmilitaritzat» i s'ha sumat a les crítiques llançades per Celrà i Girona, que la setmana passava van organitzar una marxa en contra. Des de l'Exèrcit ja van anunciar que no aturarien les maniobres perquè són «pràctiques habituals que fan a molts municipis».