Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 39 anys, de nacionalitat txeca i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle i dos delictes contra la seguretat del trànsit: per no haver obtingut mai el permís de conduir i per circular temeràriament.

En aquesta actuació també es va detenir l'acompanyant, un home de 39 anys, sense domicili conegut i nascut a l'Azerbaidjan, com a presumpte coautor del robatori i furt d'ús del vehicle.

Els fets van passar el 3 de març, en un control d'alcoholèmia que els agents de trànsit havien establert al quilòmetre 763 de la carretera N-II, al terme municipal de Pont de Molins.

Quan passaven uns minuts d'un quart de deu del vespre, els mossos van detectar una furgoneta que, en acostar-se al control, va frenar bruscament, va apagar els llums i va fer mitja volta.

Els mossos van anar darrera del vehicle fugitiu mentre aquest circulava a gran velocitat, fent avançaments i obligant a diversos usuaris de la via a fer maniobres per tal de no col·lidir frontalment. Finalment, els van aconseguir aturar.

En identificar les dues persones que anaven a l'interior del vehicle van comprovar que el conductor no havia obtingut mai cap tipus de permís de conduir. A més, en revisar la documentació van veure que la furgoneta havia estat sostreta el dia 27 de febrer a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

Per aquest motiu es van detenir les dues persones com a presumptes autores del robatori del vehicle i al conductor, a més, se l'acusa de dos delictes més: conducció temerària i sense haver obtingut mai el permís de conduir.

Els detinguts van passar el 4 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.