La runa de l'Escala amb restes que contenen amiant, un material contaminant, provenen d'una obra d'urbantizació de carrers que porta a terme Rubau Tarrés. És la resposta que va donar el govern a diferents grups de l'oposició que van demanar més control. Els materials ja s'han eliminat.

El regidor de CiU, Martí Guillem, va recordar que aquest tipus de material requereix un tractament especial, uns permisos, i va preguntar com es gestiona l'abocador. Des d'ERC, Xavier Ballesta va afegir-se a la queixa posant de manifest que «el tractament de residus especials em sembla prou greu que es tractin al costat d'escoles».

El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va constatar que «s'hi van trobar deixalles de fibrociment» d'una obra pública que exuta l'empresa Rubau Tarrés» que, sense donar massa explicacions va apuntar que, «deu seguir el protocol d'aquest tipus de residus».

El regidor va afegir que en aquest moment «està net, està eliminat, i seguirant treballant de la mateixa manera retirant aquestes deixalles». Va admetre que està a tocar d'una escola però que les restes no s'hi estan massa temps, sinó que el solar és un punt d'abocament temporal des d'on no només s'acumulen sinó també se separen les restes per traslladar-se posteriorment als abocadors corresponents.

La resposta va idignar el portaveu de CiU, Robert Bosch, que no va considerar adient contestar «deu seguir els protocols». Per Bosch, és obvi que es té coneixement que la gestió del fibrociment pel fet de contenir amiant s'ha de gestionar seguint uns tractaments especials. Per això va demanar que se'ls aporti el requeriment que s'ha fet a les empreses que aboquen allà, a quins especialistes s'ha demanat i va apuntar que espera que la mateixa sensibilitat que el govern ha tingut impedint la col·locació d'antenes prop d'escoles, la tingui amb l'abocament de residus contaminants a tocar d'un centre escolar.

La plataforma l'Escala Cívica va posar en alerta la setmana passada de la presència d'aquestes restes, tal com va publicar Diari de Girona. El govern ho va comprovar i s'haurien fet retirar.