L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un home acusat d'abusar sexualment de la seva reneboda. La fiscalia ha demanat 11 anys de presó per al processat, per abusos sexuals a una menor de 13 anys, mentre que la defensa n'ha sol·licitat l'absolució. L'home ha negat l'acusació i ha afegit que la mare de la nena s'ho hauria inventat perquè ell li havia reclamat un deute pendent. Els fets s'haurien produït a principis de març del 2013, quan la menor estava a l'apartament dels seus besoncles, situat a l'Escala.

En concret, els suposats abusos haurien succeït la nit del 9 al 10 de març; en aquell moment la nena tenia 11 anys i el processat 55 anys. La menor i l'home estaven mirant la televisió al menjador quan ambdós es van quedar adormits al sofà llit. Llavors, segons el fiscal, l'acusat va introduir la seva mà dins la roba interior de la nena arribant-li a tocar els genitals, fins que ella es va despertar i va marxar del menjador amb l'excusa que havia d'anar al lavabo. En canvi, el processat ha negat els tocaments i ha assegurat que la menor no era al sofà llit quan es va despertar; segons ell, la nena estava dormint a l'habitació amb la seva dona.

La germana de la menor (la nena ha declarat a porta tancada) ha explicat que la presumpta víctima tenia «molta relació» amb els seus besoncles, ja que acostumava a passar els caps de setmana amb ells. La germana ha apuntat que el següent cap de setmana -després dels suposats abusos- la menor no volia anar amb els besoncles. Aleshores la nena li va relatar els fets que haurien succeït al sofà llit de l'apartament de l'Escala. La germana ha remarcat que la situació va afectar «molt» la menor; segons ella, des de llavors «no és la mateixa noia».

Mentrestant, l'acusat ha valorat que la denúncia d'abusos és «per una tonteria». «Per una cosa que no he fet», ha afegit. També ha reconegut que tenia mala relació amb la mare de la reneboda, que li devia uns diners, tot i que ha subratllat que això no havia afectat -fins al moment dels fets- la relació amb la nena. A part dels 11 anys de presó, el fiscal ha demanat sis anys de llibertat vigilada per al processat i la prohibició d'aproximar-se a la menor per 10 anys. La defensa ha sol·licitat l'absolució. El judici, que s'ha celebrat a la secció tercera de l'Audiència, ha quedat vist per a sentència.