El departament de Costes va anunciar la setmana passada que tenien una partida d'uns tres-cents mil euros per tal de fer efectiu l'enderroc de les velles instal-lacions de la depuradora de marisc de Roses, a primera línia de mar, a la carretera del Far. L'Ajuntament celebra que finalment es tiri endavant per la mala imatge que genera. Encara no s'ha entrat el projecte d'enderroc, que tindria un termini d'entre dos i quatre mesos. S'han de fer tractaments especials per retirar la uralita, un material contaminant.

L'espai són uns tres-mil metres quadrats arran de mar que durant anys va ocupar amb una concessió la depuradora de marisc, ara traslladada al port. Les construccions s'han anat degradant i avui són ferralla visible des del mar. Costes fins i tot ha hagut de tancar el recinte per evitar que s'hi accedís. En el darrer any s'hi havien produït alguns incendis causats per persones que aprofitaven l'abandonament per accedir-hi. L'Ajuntament va pressionar de nou l'Estat insistint en la necessitat d'executar l'enderroc. Primer es va endarrerir per discrepàncies entre la Generalitat i l'Estat a l'hora de decidir de qui era responsabilitat. Una vegada resolt, el problema va ser el pressupost, que ara finalment s'ha anunciat que està disponible per executar l'obra.

L'alcaldessa, Montse Mindan, tot i que admet que encara no els han entrat el projecte, celebra que es tiri endavant per retirar el conjunt de ferralla.

Una vegada alliberat l'espai, s'espera que l'Estat permeti que l'Ajuntament el pugui condicionar com a zona de passeig i esbarjo. L'objectiu és ampliar els atractius conjuntament amb el Far, el castell de la Trinitat, el camí de ronda i la platja dels Palangrers, en una nova oferta de mar, cultura i oci.