Repensant el futur d'Empuriabrava

El 50è aniversari de la marina s´estructura al voltant de la reflexió envers un nou model més sostenible · L´alcalde de Castelló vol potenciar les connexions amb els Aiguamolls per convertir la marina en un «corredor biològic»

17.03.2017 | 13:49

Amb 23 quilòmetres de canals navegables, la marina residencial d'Empuriabrava és considerada com la més gran de tot Europa. Es va crear fa cinc dècades i actualment està composta per 14.000 habitatges i 5.000 amarradors. Un dels avantatges principals dels quals gaudeix és la ubicació, ja que es troba al bell mig del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i a tocar del centre històric de Castelló d'Empúries, dos factors que es volen potenciar encara més durant aquest 2017.

En el marc de la presentació del 50è aniversari dels inicis d'aquesta marina, l'alcalde de Castelló, Salvi Güell, va explicar que un dels propòsits és reinventar-se, una proposta que passa per «facilitar la integració de la marina amb els Aiguamolls i el centre històric de la ciutat». Güell va avançar que una de les idees que es plantegen és «millorar els accessos i les connexions amb el Parc Natural» per tal de convertir Empuriabrava en un «corredor biològic».

Un altre dels temes que va posar l'alcalde sobre la taula va ser l'acord per obtenir les competències de manteniment, neteja i seguretat dels canals. Actualment gestionada per una empresa privada, la qual disposa de concessió fins al 2030. «És una negociació a tres bandes entre Generalitat, la concessionària i nosaltres, que està avançada però s'ha d'acabar de tancar», va explicar Güell.

A la presentació també van estar presents la regidora de Castelló, Roser Vitalla, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos. Felip va voler destacar que, a banda de la celebració, es posaria èmfasi «en la reflexió i el debat» ja que la zona d'Empuriabrava «és d'allò més important i singular com a destinació turística».

Un congrés a l'octubre

Un dels eixos al voltant dels quals s'estructura la celebració del cinquantenari és precisament estudiar i debatre les perspectives de futur que té la marina residencial. En col·laboració amb el Patronat de Turisme s'ha programat un congrés al mes d'octubre que servirà per definir una nova estratègia i fixar noves actuacions per convertir Empuriabrava en un complex cada vegada més sostenible. Per a l'alcalde Salvi Güell, «la marina va ser concebuda amb uns propòsits concrets però després de 50 anys és important repensar cap a on volem anar» tenint en compte «totes aquelles coses que sabem que no s'han fet bé però que es poden arreglar».

La programació que es va presentar ahir també preveu activitats de caràcter més familiar i lúdic. Entre les principals destaquen la presentació de l'himne pels 50 anys, el remember de l'Octopussy, el Bravatast, la instal·lació de nius de cigonya, projeccions de cinema, actuacions musicals i un festival dedicat al Jazz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Pla general del túmul excavat.
Les excavacions de la necròpolis de Vilanera confirmen que el jaciment data del 4.500 aC

Les excavacions de la necròpolis de Vilanera confirmen que el jaciment data del 4.500 aC

Es tracta d'un testimoni "d'excepcional interès" que permetrà reconstruir els inicis del poblament...

Dia de les Forces Armades al Castell de Sant Ferran de Figueres

Dia de les Forces Armades al Castell de Sant Ferran de Figueres

A l'interior de la fortificació es mostra el material de l'exèrcit

Veïns de la Marca de l´Ham protesten perquè no els deixen fer una fira a la Rambla

Veïns de la Marca de l´Ham protesten perquè no els deixen fer una fira a la Rambla

Els veïns del barri de la marca de l'ham es van manifestar ahir a les portes de l'Ajuntament de...

Anellen cigonyes a Perelada

Anellen cigonyes a Perelada

600 escolars s'apropen a les cries. Els nius i les cries de cigonya continuen als jardins del...

Blinden els comptadors i posen una alarma a l´edifici ocupat de Figueres

Blinden els comptadors i posen una alarma a l´edifici ocupat de Figueres

?L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha pres mesures per evitar que tornin punxar els serveis...

Figueres millora l´accés a l´estadi Albert Gurt des de la Pujada del Castell de Sant Ferran

Figueres millora l´accés a l´estadi Albert Gurt des de la Pujada del Castell de Sant Ferran

El cost final del projecte és de 38.974 euros i tenen previst finalitzar les obres el 15 de juny

Enllaços recomanats: Premis cinema