L'Ajuntament de Calonge estudia «la possibilitat» de recórrer la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'obliga a pagar una indemnització d'1.165.410,38 euros a la societat Armonia Resort SL per l'enderroc de l'edifici situat al Collet de Sant Antoni. La sentència de l'alt tribunal català revoca la decisió judicial presa en primera instància i estima part de les pretensions d'Armonia Resort SL, que havia reclamat una compensació de 9.803.203,66 euros en concepte de responsabilitat patrimonial, ja que la demolició de l'edifici -executada per l'Ajuntament el juliol de 2010- va ser fruit de l'anul·lació judicial de la llicència d'obres. En aquest context, des del consistori recorden que «si bé no s'ha pres una decisió en aquest sentit», el procés judicial «encara no està tancat del tot, ja que la sentència no és ferma».

L'alcalde, Jordi Soler, de la seva banda, exposa que «sempre és una mala notícia haver de fer front a una indemnització d'aquest tipus» i deixa clar que «es tracta d'un procés judicial iniciat arrel d'una llicència d'obra concedida quan era alcalde Josep Roselló». En aquesta línia, apunta que «des de l'Ajuntament hem treballat en aquest procés judicial per defensar els interessos del consistori, amb respecte escrupolós per la justícia». «Hem dedicat molt de temps i esforços a gestionar aquesta herència que ens ve de la gestió de Josep Roselló com a alcalde», insisteix Soler.

Cinc sentències

En aquest context, el batlle destaca que la sentència «desestima la major part de les pretensions d'Armonia Resort», ja que «només accepta una petita part dels gairebé 10 milions d'euros que reclamaven». Tornant a la gestió de l'anterior alcalde, Jordi Soler recorda que «dels mandats (municipals) d'abans del 2003 hem hagut de fer front a cinc sentències relacionades amb enderrocs» producte «d'una mala gestió urbanística». Finalment, el batlle Soler recorda que «des que soc alcalde no hi ha hagut cap contenciós d'aquest tipus i això demostra que ara fem les coses ben fetes». En la sentència, el TSJC considera que els danys soferts per Armonia Resort no són només «conseqüència de la incorrecta» actuació administrativa, «sinó també, en igual mesura, de la seva pròpia i negligent conducta», ja que com a societat de promoció i construcció va demanar llicència per a un edifici de 43 apartaments en una parcel·la que no tenia condició de solar.