Els pressupostos, a punt d'entrar a ple

?L'equip de govern de Figueres té intenció de convocar un ple extraordinari aquest mes de març per tirar endavant els comptes del 2017 ?A dues setmanes de les dates estudiades, Marta Felip no revela encara si té suports clars dins l'oposició

18.03.2017 | 23:50
L´alcaldessa Marta Felip i l´extinent d´alcalde i soci del PSC Pere Casellas.

Quan només queden poc més de deu dies per finalitzar el mes, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, té molt clar que els pressupostos del 2017 s'han d'aprovar com més aviat millor. El fet de disposar només de cinc regidors a l'equip de govern no impedeix que Felip es vegi convençuda per convocar un ple extraordinari l'última setmana de març i posar sobre la taula el tema de manera definitiva per deixar enrere la situació actual.

En una entrevista a Cadena SER, el passat dijous, Marta Felip va anunciar que el seu objectiu era «portar els pressupostos a votació el 29 de març» tenint sempre molt clar «que estem en minoria, i que els comptes finals han de ser aquells que incorporin les propostes de consens de les diferents formacions que hi ha a l'oposició». També va afegir que des de fa temps «es treballa a tot drap i de manera molt intensa per buscar acord amb la resta de grups».

Malgrat aquesta declaració d'intencions, no és senzill preveure encara quins podrien ser els aliats del govern que donarien llum verd als comptes. Malgrat que les relacions amb el PSC i Unió són les més complicades a causa del trencament de govern, Marta Felip no va voler avançar cap tipus de sintonia concreta i va assegurar que «els aliats es busquen en tots els grups» i que calia treballar per «apropar posicions i ser capaços de superar aquelles línies vermelles que tots tenim».


Davant de la negativa

Tenint en compte que la iniciativa no disposa de garanties matemàtiques, la possibilitat que els grups diguin «no» als comptes del 2017 també queda com una opció a considerar. Davant d'aquest escenari, l'alcaldessa descarta governar amb pressupostos prorrogats, ja que segons la seva visió «no seria una bona alternativa per a la ciutat de Figueres perquè hi ha projectes per tirar endavant».

«Tinc molt clar que vaig fer una aposta per trencar el govern, i a partir d'aquí s'han d'incorporar propostes, encara que hi hagi molta fragmentació», va explicar. Felip va voler deixar clar d'aquesta manera que no hi ha «socis prioritaris» però és evident que «sols tampoc podem anar».

L'alcaldessa figuerenca ja havia manifestat en ocasions prèvies que dimitir no era una de les opcions que contemplava, però sí la de sotmetre's a una qüestió de confiança si en un moment determinat la situació s'encallés. «Si l'oposició vol que plegui, que em facin una moció de censura», va apuntar. «Si no tingués una majoria per tirar endavant els comptes d'aquest any, en tot cas el que faria és presentar una qüestió de confiança, vinculada als pressupostos», va matisar Felip, malgrat espera «no haver d'arribar a una situació així».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

660 escolars planten 300 plantes aromàtiques al Parc Bosc de Figueres

Les Fires de Figueres estrenen els primers actes previs al pregó de demà a la tarda

Portbou recuperarà el tren de nit amb París a partir de l´estiu

Portbou recuperarà el tren de nit amb París a partir de l´estiu

L'alcalde de la localitat i les associacions consideren que és positiu però reclamen que sigui...

Figueres engega accions per reduir els coloms a la ciutat

Figueres engega accions per reduir els coloms a la ciutat

L'Ajuntament bloqueja l'accés de les aus a edificis municipals . S'ha sol·licitat a una...

Què fer avui a les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres

Què fer avui a les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres

Tots els actes de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres 2017: Divendres 28 d´abril

Mor l´emblemàtic cuiner rosinc Alfons Magester als 77 anys

Mor l´emblemàtic cuiner rosinc Alfons Magester als 77 anys

El propietari del restaurant El Campaner era molt conegut en tota la comarca - Magester va ser...

Onze escoles participaran a la Rua Infantil centrada en els oficis

Figueres no celebra el carnaval però ofereix una espectacular rua infantil amb escolars...

Enllaços recomanats: Premis cinema