Enxampats quan carregaven plantes de marihuana a la furgoneta. Això és el que va succeir a Figueres.

Els Mossos han arrestat sis persones i en total han comissat 287 plantes d'aquesta droga, entre el vehicle i el domicili escorcollat.

Els detinguts per la comissaria dels Mossos de la comissari de Figueres són cinc homes i una dona, d´entre 20 i 34 anys, cinc de nacionalitat romanesa i un de nacionalitat espanyola, veïns de Figueres. Els quals van quedar arrestats com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

Els Mossos no donen la investigació per tancada i no descarten noves detencions.

El fets es remunten el vespre del dimecres de la setmana passada, cap a dos quarts de nou del vespre al carrer Cendrassos de Figueres. Els agents van saber que unes persones podrien estar carregant marihuana en una furgoneta.

Una patrulla de paisà va observar que cinc homes pujaven i baixaven d´un pis i carregaven bosses de plàstic dins d´una furgoneta, mentre que una dona vigilava el vehicle.

Els agents es van apropar a la dona i, després d´identificar-se, van comprovar que a dins de les bosses hi havia plantes de marihuana. En aquell moment els cinc homes baixaven del pis amb més bosses i van ser interceptats pels Mossos.

Els Mossos van identificar totes les persones i van saber que dins del domicili d´un d´ells hi havia tres habitacions dedicades al cultiu de marihuana. També van esbrinar que a causa d´una avaria a la instal·lació elèctrica del pis, els detinguts havien decidit fer el trasllat de la plantació.

Davant les evidències, la policia va detenir les sis persones com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

Quan els Mossos van tenir autorització judicial, van fer una entrada al domicili, i a dins hi van trobar 55 bombetes de 600 watts, 21 transformadors, cinc telèfons mòbils, una balança, quatre aparells d´aire condicionat, tres extractors i 144 plantes de marihuana més.

Els detinguts, tres d´ells amb antecedents, van passar el dia 18 de març a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.