Ferran Adrià preveu acabar les obres d'ampliació d'El Bulli al maig

Els treballs estan pendents encara dels permisos per poder fer el projecte complementari, que inclou els accessos, un aparcament i un edifici d'entrada al recinte · El restaurant també vol dur a terme visites concertades durant dos anys

22.03.2017 | 07:19

Les obres d'ampliació del 20% de l'antic restaurant El Bulli a la cala Montjoi de Roses encaren la recta final. El cuiner i promotor del projecte, Ferran Adrià, preveu que els treballs per enllestir les estructures dels nous espais del futur Bulli 1846 s'acabin a finals de maig. Pel que encara no té permisos és per abordar el projecte complementari.

El document es va presentar, per una banda, per legalitzar els moviments de terra que s'estaven fent a l'exterior i, per l'altra, per incloure-hi la part dels accessos, un pàrquing, uns jardins exteriors i una petita edificació que servirà de punt d'entrada al complex.

Pendents d´informes

Adrià diu que el procés segueix la tramitació i que s'hauria de desencallar properament. De fet, espera que coincideixi amb l'acabament d'aquesta part per poder iniciar les noves obres al més aviat possible. Des de l'Ajuntament de Roses, han concretat que estan pendents que l'Oficina territorial d'acció i avaluació ambiental (que depèn del Departament de Territori) determini si cal un canvi a l'estudi d'impacte ambiental presentat inicialment. Quan això es resolgui, expliquen, el consistori els podria donar llicència.
{C}{C}

{C}{C}


El cuiner del que va ser durant cinc anys el millor restaurant del món detalla que el nou equipament que s'està aixecant on fins al 2011 s'ubicava l'establiment serà un «laboratori expositiu». «Hi haurà un equip creatiu de gent treballant i fent recerca sobre l'eficiència en la innovació i, a més, hi haurà una part expositiva sobre el què, el com i el quan de la creació gastronòmica», assegura.

Treballen amb la previsió que l'espai pugui obrir l'any vinent i que durant els dos primers anys només s'hi facin visites concertades. «L'any que ve hem d'estar aquí, estarem aquí», remarca. En aquest sentit, diu que la intenció és que vinguin grups reduïts al principi ja siguin experts en I+D o escolars. «Després obrirem al públic però serà una cosa molt intimista, volem poquíssima gent», insisteix. Malgrat això, el cuiner assegura que «si avui vinguessin 500 persones per Roses això seria molta gent que es podria quedar a dormir i sopar». «Crec que aquest projecte és important sobretot més enllà dels mesos de juliol i agost», afirma.

Un projecte polèmic

Els treballs per aixecar El Bulli 1846 es van iniciar el març de 2015 no exempts de polèmica. El projecte inicial preveia una ampliació respecte de la superfície de l'antic restaurant del 50%. Una xifra que obligava el Govern a buscar fórmules legals per permetre l´actuació en un espai que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus.

L'Ajuntament de Roses va aturar el març de 2016 els treballs que s'estaven fent a l'exterior del complex perquè no estaven autoritzats. Els promotors van presentar el projecte complementari de restauració –pendent encara d'autorització– que havia de permetre legalitzar-les i adequar els accessos a l'espai.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Un portal xinès torna a situar el Museu del Joguet de Figueres com a millor del món

El centre museístic ha fet un esforç important per acostar-se al mercat asiàtic

La Jove Orquestra de Figueres busca finançament per poder comprar timbales

La Jove Orquestra de Figueres busca finançament per poder comprar timbales

L´entitat musical engega una plataforma de micromecenatge a la xarxa per tal de recaptar fons i...

CiU va pagar un sopar electoral amb Mas amb diners de l´Ajuntament de Palau

CiU va pagar un sopar electoral amb Mas amb diners de l´Ajuntament de Palau

L'àpat amb l'expresident de la Generalitat està inclòs en un paquet de possibles irregularitats...

Noves mesures per abaratir i millorar el sanejament de l´aigua de Figueres

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, el grup municipal de Compromís d'Esquerres per...

Roses dobla l´oferta de la Ruta de Tapes amb 51 creacions

Roses dobla l´oferta de la Ruta de Tapes amb 51 creacions

Del 31 de març al 9 d'abril es porà fer un circuit per 25 establiments adherits

Arxiven la denúncia per ocupacions d´un bloc de protecció oficial de Figueres

Arxiven la denúncia per ocupacions d´un bloc de protecció oficial de Figueres

Des d'Habitatge es busca un sistema per limitar l'accés als comptadors d'aquest edifici

Enllaços recomanats: Premis cinema