Ahir, 20 de març, havia de ser la data en què el Ministeri de Foment posés en marxa la segona fase de les obres de la plaça del Sol de Figueres, però no va ser així. A causa de problemes tècnics l'inici dels treballs es trasllada al pròxim dijous, 23 de març, i amb elles totes les restriccions de trànsit que estaven previstes.

Tal com ja s'havia anunciat la setmana passada, les obres de la plaça del Sol comportaran afectacions destacades per als vehicles que vulguin passar per l'avinguda Salvador Dalí i alguns dels carrers del voltant. La segona fase preveu l'execució del ferm de formigó de la calçada de la rotonda, així com el tronc de la carretera N-260 des del carrer Joan Subias. L'adequació de la vorera sud de l'avinguda Empordà també porta canvis.

Davant d'aquest escenari, l'Ajuntament de Figueres va proposar una sèrie de mesures per redirigir el tràfic temporalment. El carrer Empordà restarà tallat al trànsit rodat des del carrer Joan Subias fins a l'avinguda Salvador Dalí. La circulació d'aquesta avinguda es redueix a un sol carril per sentit garantint sempre el trànsit en direcció Girona i França.

I, finalment, el pas per l'avinguda des d'Olot direcció centre i viceversa queda restringit, i el pas alternatiu es podrà realitzar pel vial del passeig Nou i per González de Soto, en el cas de la circulació en direcció Olot, i el pas alternatiu serà per Via Emporitana i per Joan Subias.