Ajuntament de Castelló d´Empúries no ha aconseguit garantir per aquest estiu plena activitat a l´edifici principal de la platja d´Empuriabrava, gairebé buit des de fa quatre anys. Dels quatre locals que sortien a concurs per segona vegada, només se n´ha adjudicat un i la resta ha quedat desert. Si hi hagués interessats, i compleixen les condicions del concurs, podrien optar a una adjudicació directa. Hi ha hagut fins a tres concurs per a activitats a la zona de la platja.

L´empresa Picaunamica SL ha estat l´única que s´ha presentat i que espera obrir un dels locals de l´edifici Girasol, que durant dècades va ocupar principalment la discoteca Passarel·la. Els locals estan destinats a bar o restaurant, però per tres d´ells no s´ha presentat cap licitació. Segons l´Ajuntament, a partir d´ara, i en principi durant un any, si algú està interessat en el local -en les mateixes condicions en què s´havia ofertat- podria optar encara a l´adjudicació.

L´Ajuntament intenta apostar per reforçar el passeig Marítim com a «node turístic», afavorint la implantació de negocis que reforcin l´oferta gastronòmica de què disposa el municipi. L´objectiu és que estiguin oberts tot l´any perquè donin vida a la platja però des de fa quatre anys gairebé no s´ha avançat.

El passeig marítim tenia una concessió des dels anys setanta. S´hi han concentrat durant dècades diversos negocis. Un edifici principal amb Passarel·la al centre i altres negocis als laterals.

L´estiu del 2012 va ser el darrer de la concessió antiga i va passar a mans municipals. Un primer concurs per diferents punts de la platja amb locals provisionals va quedar desert. Es van deixar funcionar per no quedar sense activitat i es va preparar de nou.

Just abans de l´estiu passat es van posar a concurs tots els locals que s´esperaven obrir al passeig, set en total. Tres de dispersos pel passeig i la resta a l´edifici Girasol. Aquí només se´n va acabar adjudicant un. I dels altres tres fora de l´edifici, a un se li va retirar la concessió. En aquest moment són tres els locals oberts: un al Girasol, i dos més situats en altres punts de la platja.

L´actual govern va decidir reduir la mida dels locals de l´edifici Girasol per intentar adequar-se a les possibles necessitats dels restauradors. Però dels quatre a concurs, tres han quedat deserts. Un cinquè se´l queda l´Ajuntament com a magatzem. Tampoc s´ha tornat a treure a concurs el local a la zona de la Muga, al responsable del qual se li va retirar la concessió.

L´edifici Girasol és un dels llocs on interessa més que es concentri l´oferta. Es va declarar Bé Cultural d´Interès Local per tal d´evitar que l´Estat l´enderroqués perquè és dins la línia marítimo-terrestre. Aquest fet provoca que ni les façanes i ni estructures es puguin modificar.

Les obres de les parts comunes i divisió interior van a càrrec de l´Ajuntament i els locals se´ls han de restaurar els futurs adjudicataris. Segons fonts municipals, s´espera que aquest estiu la remodelació estigui finalitzada. Falten acabats i la plaça interior, on hi haurà una font. També s´ha remodelat el passeig.