L'edifici de protecció oficial de la plaça Joan Tutau de Figueressis pisos ocupats il·legalment i tres més amb inquilins que no són els titulars del lloguer. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, propietària del bloc de 25 pisos, va portar el cas als jutjats però, segons han explicat, la denúncia s'ha arxivat. Per això, han derivat els sis casos als Serveis Socials de Figueres, que haurà d'avaluar si són «vulnerables». També estan estudiant la situació dels altres tres per decidir si se'ls reallotja o no, ja que si no compleixen amb els requisits marcats per la Mesa d'Emergència es «recuperaran» aquests immobles i es destinaran a altres persones que ho necessitin.

Una de les problemàtiques que pateix l'edifici és el frau en els subministraments. Fa temps que el consistori demana que es blindin els comptadors. Des d'Habitatge, però, diuen que la «normativa» ho impedeix però que estan buscant un «sistema» que permeti que només siguin accessibles a «persones autoritzades».

Els problemes d'ocupacions il·legals i convivència a l'edifici són latents des de fa temps. Els llogaters amb contracte denuncien que no es respecten els mínims de neteja i soroll i que, a més, tenen la llum, l'aigua i el gas punxats. Una situació, asseguren, que posa en perill tota la comunitat i que, de fet, ja ha provocat problemes de subministrament en algunes ocasions.