Foment ha tallat l'accés a Figueres pel carrer Empordà, la carretera d'Olot, aquest matí en l'inici de les obres de la segona fase de construcció del giratori de la plaça del Sol. La Guàrdia Urbana regula el trànsit en punts com l'avinguda Salvador Dalí per evitar col·lapses.

La circulació des de mig matí és intensa a l'avinguda Salvador Dalí, tot i que és habitual en aquest punt. La presència d'agents dóna fluïdesa al trànsit i no s'han registrat fins a aquesta hora afectacions importants.

La restricció se situa just a l'entrada de Figueres afectant sobretot els vehicles que accedeixen a la ciutat per l'A-26, des de Vilafant per la carretera d'Olot. Se'ls indica la desviació des de diferents punts per evitar que arribin fins aquest punt. Aquí es desvien pel carrer Joan Subias on hi ha el casal de la Gent Gran i que permet tornar a enllaçar amb avinguda Salvador Dalí, la via des d'on s'arriba per la carretera d'Olot.

Per anar direcció Olot els vehicles poden circular pel passeig Nou, sota el Parc Bosc, i pel carrer González de Soto. Des d'Olot direcció al centre de la ciutat el pas es podrà fer per la Via Emporitana i el carrer Joan Subias.

Les obres han obligat a modificar els passos per a vianants i a fer canvis en el sistema de bus. S'ha deixat fora de servei la marquesina del carrer Empordà just abans de la plaça del Sol. Els vianants tenen un circuit voltant la plaça i passos de vianants que travessen avinguda Salvador Dalí.

L'Ajuntament de Figueres va informar que l'accés als guals de vehicles es garantirà en tot moment.

Les obres a la plaça del Sol de Figueres van començar fa cinc mesos i aniran suposant diferents afectacions al trànsit rodat. Foment hi construeix un giratori que ha de millorar la fluïdesa del trànsit en aquest punt.