Coincidint amb el 30è aniversari del seu inici, la Jove Orquestra de Figueres ha posat en marxa un projecte per tal d’incorporar nous instruments, concretament unes timbales. A través d’una plataforma de micromecenatge Verkami, han començat una campanya per aconseguir-ne un total de tres: una de petita, una de mitjana i una de gran. Al ser instruments molt cars volen demanar públicament un cop de mà per part de «mecenes» que vulguin contribuir de manera voluntària.

El president de la junta de pares de l’orquestra, Rafael Llimona, ha explicat que «les timbales són necessàries a les orquestres simfòniques» i que «serien una bona eina perquè molts alumnes poguessin aprendre a tocar aquest instrument». Llimona diu que fins ara el que s’ha fet «és anar tirant d’aquelles que ens deixaven alguns exalumnes per exemple» però també explica que no és tan senzill trobar gent que disposi d’aquest instrument, ja que són «difícil de traginar, costoses econòmicament i el músic no les pot adquirir tan fàcilment».

De moment ja han superat un terç de la suma que volien per realitzar aquesta compra, d’un total de 4.000 euros, però resten una mica preocupats pel resultat final que es pugui produir. «En aquest tipus de plataformes hi ha un temps límit per poder aconseguir la fita que t’has proposat. Ara mateix ens queden 29 dies per davant en els quals si no arribem, no podrem disposar tampoc dels diners ja recapdats fins a dia d’avui» explica el president. Per Rafael Llimona l’aposta és important perquè «en moltes escoles musicals no en tenen tampoc, i en ser un instrument tan interessant estaria bé poder oferir la possibilitat d’aprendre a la nostra formació».

30 anys fent música

La Jove Orquestra de Figueres es descriu com un espai d'aprenentatge orquestral a disposició dels joves estudiants de música de les comarques gironines. D'ençà de l'any 1987 molts joves instrumentistes hi han realitzat els seus estudis. El treball pedagògic el guia un equip tècnic professional i el suport d'un equip gestor de mares i pares. Al llarg d'aquests darrers anys han passat per l'orquestra prop d'un miler de joves.