La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat una dona a tres mesos de presó per haver comès un delicte electoral. L'acusada, a qui la fiscalia li demanava una pena de 10 mesos de presó, no es va presentar al col·legi electoral de l'Escala -on havia estat escollida per ser a la mesa- als comicis del 20 de desembre del 2015. Tot i això, ahir (quan estava previst que se celebrés el judici per aquest cas) la fiscalia i la defensa van arribar a un acord per rebaixar la condemna a tres mesos de reclusió.

D'aquesta manera, la processada va reconèixer que el 20 de desembre de fa dos anys no va assistir al col·legi de l'Escala per formar part de la mesa de les eleccions generals al Congrés i al Senat. El tribunal va decidir suspendre el compliment de la pena, tot i que va recordar que l'acusada haurà d'entrar a presó si comet un altre delicte els propers dos anys.

Així mateix, tant la fiscalia com la defensa van manifestar, després d'haver arribat al pacte, que no recorrerien la sentència.