Els treballs que s'estan efectuant per cobrir la pista de l'escola Joaquím Cusí acumulen un retard important. Des de ja fa unes setmanes es pot veure la coberta de la pista, però encara queden coses per fer com el muntatge d'alguns elements, la pavimentació de la pista i pintar les línies d'aquesta.

L'empresa adjudicatària per dur a terme aquesta obra és Hierros Bueno, i els treballs tenen un cost de 215.953 euros, uns 23.000 menys del que s'havia pressupostat inicialment. Malgrat que es preveia que l'actuació havia de finalitzar a finals de l'any passat, les obres s'han allargat tres mesos més, i l'empresa assegura que estarà tot a punt la setmana que ve.

La previsió és que aquesta obra no només serveixi de complex esportiu provisional, sinó que pugui cobrir les necessitats del mateix centre un cop s'hagi construït el nou pavelló. Malgrat les possibilitats que tindrà l'equipament un cop finalitzat, fins ara, assevera el director del centre, Albert Blasco, les obres han portat molts maldecaps a l'escola.

«Els alumnes de quart, cinquè i sisè des del mes d'octubre no poden disposar del seu pati. Estem parlant de prop de 150 alumnes que estan utilitzant provisionalment el tros d'esplanada que tenim davant de l'escola» explica Blasco. Tampoc resta massa convençut de l'impacte real que tindran les obres, «no ens aporta gaire més que una coberta que podrem utilitzar els dies que plogui i per fer alguna festa».

Dues accions simultànies

Des del claustre de mestres del centre ja havien manifestat prèviament el seu malestar derivat de les obres. Entre els inconvenients que ressaltaven hi havia la coincidència dels treballs amb les classes, el soroll derivat d'aquestes, la limitació dels espais i la seguretat, la qual no veien garantida ja que el disseny de les parets conviden els alumnes a enfilar-s'hi.

Per a Albert Blasco, un dels principals problemes dels darrers mesos ha estat la coindidència de la coberta de la pista amb l'instal·lació d'una nova caldera de biomassa. «L'anterior que teníem no passava les inspeccions i n'han posat una de nova que ara mateix ja està en funcionament i queda només la substitució d'alguns dels radiadors que ens han dit que farien per Setmana Santa», explica.

El que preocupa una mica a l'escola és què passarà un cop s'utilitzi la pista del pavelló i vinguin els clubs a entrenar. «Estem una mica desinformats en segons quins temes, per exemple no sabem encara com gestionarem el tema de la neteja», lamenta.

A l'espera del definitiu

Cobrir la pista de l'escola Cusí és una mesura complementària i d'urgència al dèficit d'equipaments esportius que des de fa anys pateix la capital altempordanesa. En la previsió dels pressupostos del 2017, els quals encara no s'han aprovat, hi ha una partida pensada per al nou pavelló, la qual disposa de mig milió.