Roses ha rebut 177 propostes de veïns per al pressupost del 2017 en el marc del procés de participació que ha finalitzat aquesta setmana. L'Ajuntament remarca que la resposta ha superat amb escreix les previsions.

Del total de les 177 propostes, 68 s'han recollit a les bústies habilitades a aquest efecte a la biblioteca, oficina de turisme i ajuntament, mentre que 75 s'han fet arribar a través del web. La resta s'han aportat des de les sessions del Fòrum Ciutadà.

El procés ha engegat una tercera fase per a la valoració tècnica dels projectes que anirà a càrrec del departament de Serveis Territorials i Urbanisme de l'Ajuntament, a fi d'estudiar la viabilitat dels mateixos i que aquests compleixin les condicions de pressupost màxim per a la seva execució (150.000 euros), que siguin matèries de competència municipal i que no estiguin ja incloses dins el pressupost municipal per a aquest any, entre altres.

El mes de juny s'espera disposar de les propostes definitives. Es farà una nova jornada participativa per tal que els ciutadans escullin les finalistes. Seran sotmeses a votació ciutadana oberta a tots els rosincs majors de setze anys. El procés culminarà amb la contractació i execució de la proposta abans d'acabar l'any. Aquesta és la primera vegada que hi ha pressupost participatiu.