Les treballadores de Suara, l'empresa que realitza el servei d'ajuda a domicili (SAD) del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s'han manifestat avui a les portes de la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà a Figueres per reclamar el compliment del conveni col·lectiu i la computació del temps dels desplaçaments com a hores de treball efectiu. El sindicat UGT ha lamentat que en la reunió que s'ha dut a terme al matí amb alguns membres del consell s'han trobat una actitud "no disposada a resoldre els problemes" sinó "passant la pilota a la Generalitat, i licitant de mala manera perquè qui pagui el servei siguin les 42 treballadores".

Des del sindicat ja s'ha denunciat a l'empresa i s'estudia si incloure-hi també a la companyia Artris, la nova adjudicatària del servei. El secretari general de la UGT de les comarques gironines, Xavier Casas, ha assegurat que si la situació no es resol i les administracions continuen mostrant "aquesta insensibilitat" convocaran una vaga. "Tenen uns sous de 1.000 o 1.200 euros en el millor dels casos i no pot ser que estiguin posant de la seva butxaca aquest temps que dediquen al desplaçament entre una població i l'altra" justifica Casas.

Canvi d'ajudicatari

A partir del pròxim 1 d'abril les treballadores ja no formaran part de Suara, sinó d'Artris, la nova empresa que agafa les rendes del servei. En la reunió d'avui la UGT ha manifestat que podria ser una bona oportunitat per "arreglar la situació entre l'empresa que surt i la que entra". Casas ha recordat que "s'ha d'aplicar el conveni existent, i no només una part de l'acord" afegint que les treballadores "no es poden transportar telemàticament com a les pel·lícules de ciència-ficció". UGT va presentar una instància per tenir accés a la informació del procés de contractació però assegura que no han obtingut resposta.