La Policia Nacional ha alliberat una jove de 28 anys a qui han obligat a exercir la prostitució durant set anys a la Jonquera i Alacant.

Els agents han arrestat els dos proxenetes, que a més tenien en vigor Ordres Europees de Detenció i Lliurament emeses per Romania.

La parella va captar la noia a Romania quan tot just tenia 21 anys prometent-li una vida i feina a Espanya. Però un cop aquí no va ser així sinó que la van obligar a prostituir-se. Es van establir a un Alfàs del Pi, a prop de Benidorm i a partir d'aquí la van explotar sexualment en diversos bordells d'Alacant i també, la traslladaven a la Jonquera per exercir la prostitució.

Dels guanys de l'explotació sexual, la noia en veia ben pocs, ja que la parella només li donava entre sis o set euros cada dia.

Els arrestats, una parella romanesa de 44 i 45 anys, s'enfronten a una pena màxima de 20 anys de presó per la seva participació en els delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal al seu país.

A l'home a més, li imputen també un delicte d'agressió sexual, ja que durant els anys de captiveri va agredir la noia en repetides ocasions.

L'operació s'emmarca dins el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació sexual.

Documentació falsificada i falses promeses

La investigació va començar quan els agents van rebre una documentació que podria haver estat falsificada, comprovant poc després que pertanyia a un fugitiu de nacionalitat romanesa reclamat per les autoritats del seu país per delictes relatius al tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal. A més, la seva parella es trobava en la mateixa situació, tenint en vigor una altra ordre de detenció per part de les autoritats judicials del mateix país.

Després de portar a terme una sèrie d'indagacions, els investigadors van descobrir que tots dos convivien amb una jove de 28 anys a la qual explotaven sexualment des de feia set anys en diferents prostíbuls de la província d'Alacant. Van esbrinar també que a vegades també l'havien traslladat a La Jonquera per exercir la prostitució.

Segons apunta la policia, la parella va conèixer a la seva víctima a Roma quan tenia 21 anys. La van convidar a anar amb ells a Espanya amb la promesa que tindria feina, allotjament i manutenció garantits. La jove, que va acceptar la proposta en un principi però després va descobrir que l'oferta i les condicions no eren les promeses.

Sis o set euros al dia

Els proxenetes i la jove alliberada es van establir al municipi de l'Alfàs del Pi (Benidorm) on la van obligar a exercir la prostitució, apoderant-se de tots els diners que guanyava fruit de l'explotació sexual i només li donaven entre sis o set euros al dia.

Un cop identificada la víctima, la Policia Nacional va desenvolupar un dispositiu que va permetre detenir els dos presumptes autors, fugitius al seu país d'origen, Romania, des de l'any 2010. Al seu país natal enganyaven noies per viatjar a Espanya sota la falsa promesa d'un contracte fix de treball i una major qualitat de vida, per després obligar-les a exercir la prostitució sense cap tipus de remuneració econòmica.

A més de delictes relatius a la prostitució i de les Ordres Europees de Detenció i Lliurament pels delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal, a l'home se l'acusa de cometre un delicte de falsificació documental i agressió sexual.

Aquesta operació s'emmarca dins el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb fins d'Explotació Sexual. Amb la posada en marxa d'aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes.