Els pressupostos es portaran a ple el pròxim dijous 6 d'abril. Aquesta és la data definitiva que ha confirmat d'Ajuntament de Figueres després de treure el punt que feia referència als comptes del 2017 en la comissió informativa que es va celebrar ahir al matí.

El motiu, segons explica la mateixa alcaldessa de la localitat, Marta Felip, va ser per donar temps a l'oposició d'estudiar un nou document presentat pel mateix consistori en el qual es dibuixa l'escenari pressupostari dels pròxims tres anys. «Hem posat sobre la taula un document, elaborat per un economista, on es presenta la situació econòmica dels anys 2017, 2018 i 2019. El que volem és aclarir qualsevol dubte que es pugui tenir respecte a la capacitat inversora del municipi» va explicar Felip.

El document arriba després dels dubtes que havia presentat el grup d'Unió en les darreres sessions plenàries, on el seu portaveu, Manel Toro, havia posat en qüestió la salut financera de Figueres amb l'augment de la despesa en el servei d'escombraries o bé la contractació de personal en alguns àmbits. El consistori va entregar ahir el document als partits de l'oposició i es van posar les dates clau per als comptes, que impliquen celebrar una comissió informativa de caràcter extraordinari el dilluns 3 d'abril, i introduir el punt al ple del dijous de la mateixa setmana, el 6 d'abril.

Preguntada per les negociacions, Felip s'ha volgut mostrar prudent, però ha assegurat que la cosa va per «bon camí». L'alcaldessa no ha volgut donar cap nom «per no comprometre cap grup» però s'ha mostrat optimista, ja que «les formacions estan obertes a incorporar propostes i amb més d'un grup ja hi trobem bones sintonies».

Malestar amb el PSC

Hores després de la celebració de la comissió informativa d'ahir, el portaveu del PSC de Figueres i ex-tinent d'alcalde, Pere Casellas, feia un tuit lamentant que el consistori hagués tret els pressupostos dels punts del dia amb poca informació prèvia per a la resta de formacions municipals.

Marta Felip va atribuir la queixa als «motius polítics» que separen els dos grups. «Els socialistes estan demostrant una postura molt tancada. Pel contingut que hi ha a la proposta dels pressupostos haurien de votar a favor», va sentenciar Felip. Preguntada per la relació de l'altre exmembre del govern, UDC, en referència als comptes, l'alcaldessa, va dir que «no eren tan contraris» al que s'havia proposat fins ara.

A partir d'avui queden 9 dies per davant perquè la política figuerenca se sumi a la proposta de l'equip de govern, o bé obliguin Felip a tirar per un camí ben diferent i buscar alternatives.