Les treballadores de Suara, l'empresa que realitza el servei d'ajuda a domicili (SAD) del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, es van manifestar ahir a les portes del Consell a Figueres per reclamar el compliment del conveni col·lectiu i la computació del temps dels desplaçaments com a hores de treball efectiu.

El sindicat UGT va lamentar que en la reunió que es va dur a terme al matí amb alguns membres del consell es trobessin una actitud «no disposada a resoldre els problemes» sinó «passant la pilota a la Generalitat, i licitant de mala manera perquè qui pagui el servei siguin les 42 treballadores».

Des del sindicat ja s'ha denunciat l'empresa i s'estudia si incloure-hi també la companyia Artris, la nova adjudicatària. El secretari general de la UGT de les comarques gironines, Xavier Casas, va assegurar que si la situació no es resol convocaran una vaga. «Tenen uns sous de 1.000 o 1.200 euros en el millor dels casos i no pot ser que estiguin posant de la seva butxaca aquest temps que dediquen al desplaçament entre una població i l'altra», va justificar el secretari del sindicat.