D'històries de tràfic de drogues n'hi ha de ben curioses i l'excusa dels detinguts a la Jonquera, n'és una.

Van intentar enganyar la Policia Nacional fent passar 375 plantes de marihuana per tomateres.

Es tracta de dos homes i una dona, que van explicar a la policia que venien de fer la compra i la sorpresa dels agents va ser quan van obrir el maleter: hi havia 375 plantes de marihuana d'uns 15 centímetres d'altura, que tenien com a destinació França.

Mentre els policies demanaven als tres detinguts què duien, un d'ells li va dir a la dona, "no hauríem d'haver comprat això, ja t'ho deia". En teoria, havien aprofitat una visita al mercat de Figueres per aconseguir les plantes.

La Policia Nacional vistos els fets va comissar la droga i va detenir dos homes, de nacionalitat francesa de 34 anys i 22 anys i una dona, de nacionalitat espanyola amb domicili francès, de 42 anys. Un dels homes compta amb antecedents.

Aquests fets es van produir en el marc dels controls contra la delinqüència organitzada itinerant que fa la Policia Nacional a la Jonquera.

La detenció es va produir el dia 16 de març, a plena llum del dia, cap a un quart de dues de la tarda quan els agents efectuaven un control aleatori a la carretera N-II, en sentit a França. Van donar l'alto a un vehicle amb matrícula d'francesa, ocupat per tres persones, dos homes i una dona.

Els agents van veure que els ocupants estaven nerviosos i arran d'això, el conductor els va dir que al maleter portava tomateres. La sorpresa va ser que hi havia quatre caixes de cartró, com les que et donen en les botigues de jardinera, plenes de plantes de marihuana.

Tots tres ocupants van acabar detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i el jutge va decretar-ne la seva llibertat provisional sense fiança.