Un nou cas de robatori a l'Escala va posar en alerta els Mossos d'Esquadra dilluns passat. Els agents van rebre un avís a les cinc de la tarda en el qual es denunciava un robatori a l'estanc Tabacs Mateu, un establiment que es troba a la zona de Riells i que fa de cantonada entre l'avinguda Montgó i el carrer Margarida. Els culpables havien entrat la nit anterior i s'havien un total de 47 caixes de tabac per un valor de 100.000 euros, uns 2.000 per caixa.

Els lladres van irrompre al negoci a través de l'habitatge del costat, una casa on no hi havia ningú en aquell moment. L'apartament pertany a una dona de Girona que el posa a lloguer a través d'una agència. Els homes van fer un butron al bany i, a través d'aquest forat, van poder accedir sense problemes a l'interior de l'estanc.

Un cop dins, malgrat hi havia força càmeres de seguretat, van aconseguir burlar totes les mesures i apropiar-se d'una gran quantitat de tabac, la qual, expliquen els mateixos responsables del local, s'havia portat expressament per vendre durant els dies de Setmana Santa.

Un nucli apartat

La zona de Riells és un sector de l'Escala que es troba allunyat del nucli urbà de la localitat. Cada vegada hi ha més primeres residències, però encara n'hi ha moltes que són segones, i, per tant, gran part de l'any en alguns dels habitatges no hi viu ningú fins que arriben els mesos d'estiu. L'establiment va explicar que «no era la primera vegada que els havia passat, sinó que ja era la cinquena».

El passat 2016, també durant el mes de març, els van entrar a robar fins a 4 vegades seguint un procés similar al d'aquest cop. En aquelles ocasions no van poder sostreure res significatiu, però els fets van portar els propietaris a tapiar algunes parets amb planxes i reforçar la seguretat del local. Els amos afegeixen que «durant l'estiu no tenen mai cap problema, però és precisament durant els mesos previs quan succeeixen problemes d'aquest tipus».