Gairebé tres tones d'haixix amagades entre enciams. Això és el que transportava un tràiler que aquest diumenge la policia francesa de duanes va enxampar a l'A-9 a tocar la frontera amb Espanya per la Jonquera.

El conductor va quedar detingut per tràfic de drogues ja que aquest camió transportava 1.276 quilos d'haixix repartits en diversos farcells ocults entre la càrrega. Aquesta droga, segons la policia duanera francesa, està valorada en gairebé 8,3 milions d'euros si arribés al mercat negre.

Els fets es remunten a diumenge passat pels volts de les onze de la nit, quan agents de la brigada de Duanes de Perpinyà es trobaven fent un control a l'autopista A-9 en sentit França. Van veure que a l'interior del camió només hi anava una persona, el xofer. Aquest va mostrar els documents que en teoria acreditaven la càrrega que transportava.

La sorpresa però va ser quan els agents van decidir fer una inspecció del remolc i van veure que hi havia moltes caixes de plàstic amb palets plens d'enciams. Van considerar-ho sospitós i per això van escorcollar a fons el vehicle pesant. I després van descobrir que hi havia 39 farcells que contenien haixix.

Un cop el van pesar, va donar un total de 1.276 quilos d'haixix que ràpidament van ser comissats. El xofer va quedar detingut per tràfic de drogues. El fiscal de Perpinyà està al càrrec del cas. Duanes va comissar l'any 2016 fins a 64,5 tones de cànnabis a França.