El concurs d'idees per seleccionar el projecte de construcció del nou pavelló municipal de Figueres ja té guanyador. El tribunal, format per arquitectes, tècnics municipals, representants polítics del Consistori, i representants del departament d'Esports de la Generalitat, han escollit el projecte titulat "En els meandres" de l'arquitecte Joan Forgas Coll, i l'enginyer industrial Eduard Bou Nadal per a la construcció del nou pavelló poliesportiu a l'Olivar Gran.

El govern de Figueres va convocar aquest concurs el passat mes de novembre i s'hi van arribar a presentar un total de 16 propostes diferents. Davant d'aquesta varietat d'opcions, el jurat ha escollit la més adient fent valdre la funcionalitat dels espais i la sociabilitat dels espais interiors com exteriors. El valor estimat del projecte escollit és de 375.876 euros.

El Govern municipal reunirà la setmana vinent a tots els clubs esportius de la ciutat per mostrar-los els detalls de la proposta guanyadora. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor d'Esports, Jordi Masquef, han destacat la importància d'aquest pas, ja que "el nou pavelló de l'Olivar Gran, és l'equipament esportiu més important dels últims 25 anys i serà una realitat en dos anys".

Una mesura temporal

A l'espera que es pugui disposar del nou pavelló esportiu, el consistori va aprovar com a mesura provisional la cobertura de la pista de l'escola Joaquim Cusí. La finalització de les obres s'havia de dur a terme precisament aquest mes de març, donant la possibilitat a tots els equips que l'hagin d'utilitzar, de poder-ho fer a partir de l'abril. Des de ja fa anys la capital altempordanesa pateix un dèficit d'equipaments esportius.