Van intentar enganyar la Policia Nacional fent passar 375 plantes de marihuana per tomateres. Es tracta de dos homes i una dona, que van explicar a la policia que venien de fer la compra i els agents es van trobar la sorpresa quan van obrir el maleter, on hi havia 375 plantes de marihuana d'uns 15 centímetres d'altura, que tenien com a destinació França.

Mentre els policies demanaven als tres detinguts què duien, un d'ells va dir a la dona, «no hauríem d'haver comprat això, ja t'ho deia». En teoria, els tres havien aprofitat una visita al mercat de Figueres per aconseguir aquestes plantes.

La Policia Nacional, vistos els fets, va comissar la droga i va detenir dos homes de nacionalitat francesa de 34 anys i 22 anys i una dona, de nacionalitat espanyola amb domicili francès, de 42 anys. Un dels homes detinguts ja compta amb antecedents. Tots tres van quedar lliures sense fiança després de declarar davant del jutge de Figueres.

Aquests fets es van produir en el marc dels controls contra la delinqüència organitzada itinerant a càrrec de la Policia Nacional a la localitat de la Jonquera. La detenció es va produir el passat dijous 16 de març, a plena llum del dia, cap a un quart de dues de la tarda quan els agents estaven efectuant un control aleatori a la carretera N-II, que va en sentit França.