El projecte del nou geriàtric de l'Alt Empordà a Figueres es visualitza més a prop. Després que el passat mes de desembre la Junta del Patronat de la Fundació Salut Empordà aprovés l'execució del projecte, el pròxim dijous 6 d'abril, aquest passarà pel ple municipal. L'Ajuntament portarà a votació la cessió dels terrenys municipals de la zona Fages de Climent, on està previst que s'ubiqui el nou centre.

Fa més de 10 anys que es parla d'aquesta nova infraestructura però no ha estat fins als darrers mesos que s'han començat a concretar més les actuacions. Actualment la ciutat de Figueres només disposa d'una residència pública, els Arcs, que compta amb un total de 100 places i on hi ha una llista d'espera cada vegada més gran.

Des de l'any 2006 es van dur a terme una sèrie de convenis amb la Generalitat, en els quals constava que hi havia de participar en la seva construcció i en la concentració posterior de places. L'entitat havia de pagar fins al 50% de l'equipament. Un any més tard tot va quedar aturat, però finalment es va poder resoldre el finançament del centre a través d'altres vies. El projecte té un cost aproximat d'uns 5 milions d'euros, dels quals 2,5 milions els posa la Fundació Salut Empordà, prop d'1 milió més de l'Ajuntament de Figueres i la resta per part del conveni entre el Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat i l'Obra Social La Caixa.

Un calendari fixat

L'alcaldessa i presidenta de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, explica que «a partir del moment en què es dugui a terme la cessió dels terrenys es podrà encarregar el projecte executiu i ja s'anirà a començar la construcció de les obres». El calendari fixa que el projecte es pugui aprovar el mes juny del 2017, cosa que permetria contractar l'obra i començar a construir al desembre o com a molt tard a principis de l'any 2018. Al cap d'un any l'Ajuntament creu que ja es podria posar l'equipament en ple funcionament.

Per a Felip, la construcció de la residència, juntament amb el nou complex esportiu de l'Olivar Gran, seran un canvi important per al sector sud de Figueres. «Fins ara aquest barri havia quedat una mica deslligat de la resta de la ciutat, ja que només hi havia habitatges. Amb els dos equipaments proposats s'acabarà de completar d'una manera molt positiva», assegura l'alcaldessa, afegint que el projecte forma part «d'una de les seves grans fites dins el mandat».