L'exdelegada de la Generalitat a París Maryse Olivé Quintana ha mort aquesta matinada als 69 anys d'edat, segons que ha informat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través d'un tuit.

"Ha mort Maryse Olivé, que va ser delegada de la Generalitat a París, amiga i una gran col·laboradora de Catalunya. Gràcies per tot! DEP", ha escrit Puigdemont.

Olivé, que va ser la primera directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, va ser nomenada delegada de la Generalitat a França el 12 de setembre del 2012 i va deixar el càrrec el 2014, quan va comunicar la seva decisió d'abandonar-lo per motius d'edat.

Llicenciada en filologia francesa i exdirectora i professora del Lyceé Angle-Français de Figueres i Balaguer, Olivé va néixer a Perpinyà (França) el 1948 i va ser el 2004 candidata per la província de Girona a les eleccions europees i de 2003 a 2007 regidor de l'Ajuntament de Darnius (Alt Empordà).

Entre 1999 i 2003 va ser regidora a l'Ajuntament de Figueres i el 2012 va substituir Miquel Vila com delegada de la Generalitat a França, càrrec del qual va dimitir amb una carta enviada des de París en què deia: "els dies no són iguals ni les hores coincideixen, i després de moltes hores i molts dies, ha arribat el moment de jubilar-me".

"El dia 8 de setembre compliré 66 anys, amb un llarg temps de treball, de dedicació i de bon fer", va argumentar el 2014 Olivé per deixar el càrrec.