Els pares de Cadaqués que van deixar la seva filla sola a casa per anar-se'n de festa han acceptat una condemna de sis mesos de presó. El judici ràpid pel delicte temporal d'abandonament de menors es va celebrar davant el jutjat d'instrucció número 3 de Figueres. Tant el pare, de 39 anys, com la mare, de 28 anys, es van acollir a la conformitat que van segellar el fiscal i la defensa. La parella, però, no haurà d'entrar a presó, perquè el jutjat els va suspendre la pena. Això sí, sota la condició de no tornar a delinquir durant un termini de dos anys. En paral·lel al procés penal, que ara ja es tanca, també n'hi ha un altre d'obert. Des de Serveis Socials han iniciat un expedient als pares i els farà un seguiment.

El cas es va destapar diumenge cap a les set del matí, quan els pares de la criatura van alertar la Policia Local. La parella va trucar al 112 explicant que, quan havien arribat a casa, la seva filla, de tan sols divuit mesos, no era enlloc. La Policia va avisar els Mossos d'Esquadra i efectius dels dos cossos van anar a l'habitatge. Allà, després de veure com els dos pares anaven beguts, van començar a parlar amb els veïns per intentar aclarir la situació. A partir d'aquí, van descobrir que els pares havien anat de festa tota la nit deixant la petita sola a l'habitatge. La nena, que es va despertar de matinada, va començar a plorar. Els crits de la criatura van alertar els veïns, i ells mateixos van decidir avisar-ne l'àvia. La dona va anar cap a les cinc de la matinada al pis i, després de trucar a porta i veure que ningú responia, va obrir ella mateixa amb un joc de claus que tenia. Quan va veure que la nena estava sola, l'àvia se la va emportar a casa seva per tenir-ne cura.

En paral·lel al procés penal, que ja es tanca, els fets també han motivat l'obertura d'un expedient informatiu per part de la Generalitat. Personal de Serveis Socials s'entrevistarà ara amb els progenitors, visitarà casa seva i després emetrà un informe.