Vint-i-vuit persones van resultar afectades per una intoxicació alimentària el passat cap de setmana després de consumir uns raviolis farcits de conill amb salsa. Així ho ha comunicat el departament de Salut, que investiga la infecció.

En tots els casos el quadre va ser de vòmits, malestar i diarrea, uns símptomes que van remetre al cap de 12 -24 hores.

Alguns dels afectats van ser atesos en centres de salut, però cap d'ells va requerir hospitalització.

A la Fira del Conill hi havia un total de 9 estands que oferien els seus productes als visitants. Un cop s'ha pogut determinar l'establiment presumptament implicat,des de l'Agència de Salut Pública s'està realitzant la investigació per valorar les instal·lacions, la higiene, la manipulació dels aliments i els autocontrols de l'establiment. Aquesta investigació confirmarà la manera com s'ha originat la contaminació dels aliments i el microorganisme causant.

Una intoxicació alimentària és una malaltia causada per la ingesta d'aliments contaminats amb substàncies nocives per a l'organisme, com ara les toxines procedents de certs bacteris i fongs patògens, els contaminants químics o alguns tòxics naturals presents en els aliments, com per exemple, les toxines d'alguns bolets o d'alguns peixos. Aquestes contaminacions poden ocórrer per manipulacions inadequades dels aliments durant la seva preparació o conservació.