La minoria del govern de Roses (CiU-GdP-AM), amb 7 dels 17 regidors, va permetre ahir a l'oposició en bloc (PSC, PP, C's, Unió i ERC) celebrar un ple extraordinari i aprovar la reprovació del Pla d'Usos de Platges 2017-2021 aprovat en Junta de Govern. Reclamen que no es retirin els esports nàutics de les platges. El govern no ha donat cap resposta, només que s'estudiaran les al·legacions presentades.

El ple és la conseqüència de l'enfrontament després que el Pla retiri de les platges les dues escoles de vela i els «segways» i bicicletes al passeig de Santa Margarida. El document estava clar que ahir s'aprovaria perquè l'oposició suma deu dels disset regidors, però no és vinculant ni té conseqüències legals. Per tant, està en mans del govern decidir si atén les crítiques rebudes i la veu dels grups a l'oposició.

L'alcaldessa, Montse Mindan, va consideraqr l'actuació dels grups «d'oportunisme». A les crítiques de falta de transparència va recordar que el pla sempre s'ha aprovat per junta de govern.

Tot i això, va admetre que tenen al·legacions i que s'estudiaran. Hi ha també una proposta de la Federació Catalana de Vela «per habilitar un espai lliure de parada i arribada d'embarcacions a la platja».

El govern sosté des de l'inici que s'han retirat perquè interfereixen amb els banyistes i suposen un perill. El segways i bicicletes ho fan al passeig.

Protestes de comerciants

L'associació de comerciants de Santa Margarida es va concentrar davant l'Ajuntament aprofitant el ple amb pancartes i xiulets denunciant els canvis del pla. Una part de la desena d'assistents van entrar a la sessió plenària on l'alcaldessa els va cridar l'atenció en dues ocasions perquè aplaudien i criticaven la decisió.