La secció tercera de l'Audiència de Girona ha absolt un home, a qui la fiscalia demanava 11 anys de presó, acusat d'abusar sexualment de la seva reneboda. El tribunal ha considerat que no ha quedat acreditat, «amb la seguretat i la certesa» que requereix una condemna, que el processat cometés aquest delicte. Segons la sentència, no es pot descartar «la concurrència d’un mòbil espuri», ja que ha recordat que la suposada víctima -que en el moment dels fets tenia 11 anys- va presentar la denúncia assistida per la seva mare, qui «en realitat» va decidir interposar-la. De fet, en la celebració del judici, el processat va negar l'acusació i va afegir que la mare de la nena s'ho hauria inventat perquè ell li havia reclamat un deute pendent.

La sentència de l'Audiència ha valorat com a provat que la nit del 9 al 10 de març del 2013 la nena estava passant el cap de setmana amb els seus besoncles -l'acusat i la seva esposa- a un apartament de l'Escala. «La menor tenia una excel·lent relació amb la seva tia àvia i l'acusat», ha remarcat la resolució, ja que ha subratllat que acostumava a passar el cap de setmana amb ells malgrat «la mala relació» que hi havia entre la mare de la nena i els besoncles per un deute. La sentència també ha apuntat que la matinada del 10 de març del 2013, la nena es va quedar amb el processat al sofà llit del menjador mirant la televisió, com feien habitualment. «Sense que s'hagi acreditat», ha afegit aquesta resolució, que l'acusat -quan la menor es va quedar adormida- li fes tocaments a la vagina i al cul.

Així mateix, la sentència ha posat de manifest «l'animadversió existent» entre la mare de la nena i la resta de la família (menys amb les seves filles), al mateix temps que ha assenyalat «la contundència dels testimonis a l'hora de restar credibilitat al relat de la menor i d'afirmar que tot és una invenció de la mare». En aquest sentit, ha destacat que l'àvia de la nena «no estava sorpresa» per la denúncia d'abusos sexuals, ja que ha recordat que -en el judici- va declarar que la seva filla (la mare de la menor) «és capaç de fer qualsevol cosa per aconseguir diners».

Testimoni no «idoni»

La resolució de l'Audiència també ha considerat que «crida l'atenció» que la nena, tot i que va assegurar que sempre ha estat al marge dels problemes que la seva mare tenia amb els seus besoncles, va explicar -en el judici- que «no sabia bé» la causa de les diferències entre ells. La menor va al·legar que cadascú relata la seva versió, malgrat que va remarcar que l'acusat havia anat més d'una vegada a casa seva a amenaçar la mare, «sense que elles haguessin fet res». La sentència ha conclòs que el testimoni de la nena no ha resultat «idoni» per ser una prova suficient del cas.