El Ministeri de Foment té previst inaugurar, aquest dimarts, la rotonda d'accés a l'estació del TAV des de l'N-260 a Vilafant. Es tracta d'una obra molt reclamada per part del consistori i els veïns de la zona, que van arribar a definir la cruïlla actual com un "punt negre" arran dels nombrosos accidents que hi ha hagut.

Els treballs han tingut un cost de 441.917 euros i han permès substituir la intersecció dels nuclis de l'Arengada i del Puig Grau per una rotonda que faciliti els encreuaments i obligui a reduir la velocitat en el moment d'arribar a la travessera de Vilafant.

Actualment per aquesta via hi passen 11.600 vehicles cada dia, un 8'7% dels quals són camions de gran tonatge. Les obres van començar el passat mes d'octubre i, aquest dimarts, és previst que siguin inaugurades pel representant del Govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo.

La rotonda fa 42 metres de diàmetre exterior i té una calçada de 8,4 metres d'amplada. Té cinc ramals, dos corresponents a la carretera N-260, uns altres dos a les avingudes Puig Grau i les Mèlies i un cinquè que permet l'accés al centre logístic de transports que hi ha al començament de l'avinguda Puig Grau, així com a un edifici tècnic d'Adif.

La rotonda no té voral per la banda exterior i està delimitada per voreres. Pel que fa a la part interior, compta amb un voral d'un metre d'amplada.

En aquest punt hi van haver diverses manifestacions veïnals per reclamar aquesta obra. El giratori està acabat però els operaris de l'empresa adjudicatària encara hi treballaven, aquest dimarts al matí, per acabar els entorns i la senyalització.