Fins a 190 actes formen part del programa de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, que tindrà lloc entre el 28 d'abril i el 7 de maig. Unes Fires que mantenen el to tradicional i que estaran tenyides d'un color marcadament sardanista amb un pregó molt musical dedicat a Pep Ventura, on la tenora tindrà molt de protagonisme. Destaca també un Embarraca't més segur i més social ja que les deu entitats presents han presentat una memòria sobre a què destinaran els rèdits que obtinguin. Ubicat com sempre a la plaça Europa, el cap de cartell serà La Raiz, Oques Grasses i Roba Estesa, entre altres. A més, es mantenen el sistema de carpes i els lavabos s'ubiquen dins mateix de la plaça.

El programa, que compta amb un pressupost d'uns 340.000 euros, arranca, però, el dijous 27 d'abril al parc d'atraccions, al Clos de Fires, amb una jornada d'atraccions 2x1. En el cartell no falten els actes típics com la mostra Floral, ubicada de nou a la Casa Nouviles; audicions sardanistes diàries; les millors orquestres a l'envelat de la plaça Catalunya; la rua infantil dedicada al món dels oficis i fins a set espectacles per a la mainada.

En el tema pràctic, en aquesta edició es podrà fer servir una app especial que tindrà al corrent de l'actualitat de Fires, tant per android com per iphones; hi haurà bus gratuït al Clos de Fires i a l'Embarraca't des de les 22.30 fins les 05.30 hores i es posaran dos trenets per fer el recorregut de les Creus de Maig.