Onze empreses de la comarca participen en una prova pilot per conèixer amb detall els residus que es generen i el cost que tenen. Durant un període de temps es quantificarà el que genera cada empresa, fel que costa i s'establiran maneres per millorar el reciclatge de residus.

Els càmpings El Riu, l'Àmfora, La Ballena Alegre, Las Palmeras, Les Dunes, Aquarius, i La Gaviota; i les empreses Pere Guardiola, Cada de Colònies Els Estanys i Grup Oliveda són les que participaran a la prova pilot.

L'usuari assumeix els costos dels residus que genera i dispositat a un contenidor. Reben una factura fictícia mensual i visites del tècnic que valora in situ les pràctiques dels treballadors per a proposar millores.

Durant aquest mes hi haurà jornades formatives de bones pràctiques en prevenció de residus als treballadors. A partir del mes vinent començarà la quantificació dels residus de cada empresa i la valoració mensual del pagament per generació. La prova s'espera que acabi al desembre amb una valoració de resultats l'elaboració del model d'establiment de taxes.