Una persecució dels Mossos per l'N-II entre Capmany i Figueres va acabar de matinada amb la detenció d'un dels ocupants del vehicle. Abans, però, els delinqüents van envestir el vehicle policial, els agents en veure'ls van haver de saltar del seu vehicle per no quedar ferits i els dos delinqüents van fugir corrent. Un d´ells va poder ser arrestat i els Mossos d´Esquadra segueixen buscant l´altre implicat.

La sorpresa dels agents va venir quan van escorcollar l'arrestat: portava 7.100 euros amagats dins d´una sabata.

L'arrestat és un jove de 19 anys, de nacionalitat francesa i veí de Tolosa de Llenguadoc (França), que va quedar detingut com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament, atemptat contra els agents de l´autoritat i danys. La investigació segueix oberta perquè ahir encara se seguia buscant el segon implicat dels fets.

La persecució es va produir la matinada de dilluns a dimarts cap a la una a l´altura del punt quilomètric 770 de la carretera N-II, dins del terme municipal de Capmany. En aquell moment una patrulla de paisà dels Mossos va detectar un turisme, un Renault Megane que circulava en sentit sud a gran velocitat.

Els agents ràpidament van perseguir el vehicle i van comprovar que el conductor estava conduint temeràriament ja que, a més de circular a gran velocitat, estava fent diversos avançaments en línia contínua.

Els Mossos van arribar fins a Figueres, on el van aconseguir aturar. Tot i això, el conductor no va fer cas de les indicacions dels policies i va reprendre la marxa sense respectar cap dels semàfors de la ciutat. Posteriorment, va fer un canvi de sentit i va circular altra vegada en direcció nord per tornar a l'N-II, però en aquell punt una altra patrulla va bloquejar la via amb un vehicle policial.

Acorralat, envesteix els agents

El conductor fugitiu, en veure la carretera tallada, va aturar el vehicle momentàniament, però tot seguit va accelerar bruscament i va impactar amb la part posterior del cotxe policial. Tot seguit, de l'interior van sortit dos homes que van fugir corrent.

Immediatament, diverses patrulles dels Mossos van fer una recerca per la zona i van localitzar un dels fugitius. Al detingut li van intervenir quan el van escorcollar fins a 7.100 euros que portava amagats dins d'una sabata.

La investigació continua oberta per tal de localitzar el segon implicat. El detingut passarà avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.