Han tornat a aparèixer les rates a la comissaria de l'Escala. El sindicat dels Mossos USPAC denuncia aquesta situació per tercer cop en dos anys i recorda que la problemàtica no s´ha solucionat malgrat el pas del temps sinó que els rosegadors han tornat. Segons la seva opinió, la Direcció General de Policia «es riu dels Mossos» ja que les solucions fetes fins ara són un «nyap».

En aquesta ocasió han localitzat rates en diversos punts de la comissaria i asseguren que n'hi ha als falsos sostres. Durant aquest mes, els policies que treballen en aquestes instal·lacions compartides dels Mossos i la Policia Local, segons l'USPAC, han sentit «sorolls en falsos sostres i conductes de ventilació que abans no es percebien». Es dóna el cas que la comissaria està situada a tocar del dispensari de la localitat.

Les rates, a més, han aparegut en llocs comuns de les instal·lacions policials com ara el menjador. Un espai, denuncia el sindicat, «on es guarden queviures, plats, gots» i això genera, a la seva opinió, un problema «d'insalubritat i un greu risc als agents, ja que les rates estan relacionades amb la propagació de nombroses malalties».

Fins ara les vegades que havien aparegut els rosegadors sortien del clavegueram però ara, segons el sindicat, es troben en llocs comuns.

La por que té USPAC és que de la mateixa manera que són al menjador també puguin trobar rates a la zona d'atenció ciutadana i que això no s'ho «mereix ni el ciutadà ni els agents que dia a dia treballen per donar un bon servei als usuaris de la comissaria».

Denúncia a Treball

Davant d'aquesta situació, USPAC ha decidit denunciar la presència de rates, ja de forma reiterada, al Departament de Treball, perquè actuï en conseqüència.

També demana a Interior «mesures urgents i definitives» per evitar que les rates accedeixen a l'interior de les dependències. Per exemple proposen tapar amb material d'obra tots els possibles forats d'accés, localitzar accessos a falsos sostres i conductes de l'aire; que es netegi i desinfecti les zones, entre d'altres.

Finalment insten la Direcció General de la Policia a informar de les mesures preventives contra les rates que es porten a terme a les comissaries i a dir si a la de l´Escala es complien.